opc_loader

Menu

978 'De Stijl in Meubels' - Collectie uit 1909

Taal: Frans

Volledige reeks: Ja, 6 prenten

Staat: Heel goed

Uitgiftejaar: 1909

7,00
Voorraad:
1 items

Ontdek de elegantie en diversiteit van meubelstijlen door de eeuwen heen met Liebig's chromoreeks nr 978 uit 1909, "Meubelstijlen". Deze reeks van zes chromo's biedt een prachtig overzicht van verschillende interieurstijlen, elk vertegenwoordigd door een kenmerkend interieurontwerp:

  1. Louis XVI: Kenmerkt zich door zijn verfijning en symmetrie, met delicate versieringen en een voorkeur voor rechte lijnen.
  2. Modern (1909): Reflecteert de trends van 1909 met een focus op functionaliteit, eenvoud en strakke lijnen.
  3. Louis XV: Staat bekend om zijn rococo-invloeden, met sierlijke krullen, natuurlijke motieven en een vloeiende vormgeving.
  4. Renaissance: Herintroduceert de harmonie en proporties van de klassieke oudheid, met robuuste meubels en rijke decoraties.
  5. Empirestijl: Geïnspireerd door de grandeur van het Romeinse Rijk, met statige meubels, strenge vormen en luxueuze details.
  6. Gotische Stijl: Gekenmerkt door zijn middeleeuwse invloeden, met spitsbogen, fijn houtsnijwerk en religieuze symboliek.

Elke kaart is rijk gedetailleerd en toont de artistieke en functionele aspecten van meubelontwerp, geflankeerd door het iconische Liebig potje. Een waardevolle toevoeging voor elke liefhebber van kunst en historische verzamelkaarten

Catalogus Nummer                                                         
Sanguinetti 978
Fada 975