opc_loader

Menu

Blumengeister (S713) - Bloemen met een betekenis

Taal: Duits/Italiaans

Volledige reeks:  Ja

Staat: Heel Goed

Uitgave: Originele uitgave (geen reproductie)

Uitgiftejaar: 1902

Uitgeverij:  Liebig Company

Verdeeld in:  Duitsland

Kies uw taal uit:

  • Duits
  • Italiaans
30,00
Voorraad:
1 items

Duik in de betoverende wereld van "Blumengeister" met Liebig's chromoreeks nr 713 uit 1902, een prachtige verzameling van zes Art Deco tekeningen die de symbolische betekenis van bloemen verkennen. Elke prent combineert de delicate schoonheid van bloemen met diepe symbolische waarden, verrijkt door de elegante stijl van de Art Deco-periode:

  1. Levensvreugde - Rozen: Rozen symboliseren de volheid van het leven en de vreugde die in elk moment kan worden gevonden.
  2. Rijkdom - 
  3. IJdelheid - Iris: De iris staat voor rijkdom en ijdelheid, een herinnering aan de vergankelijkheid van materiële zaken.
  4. Dromerig Zijn - Klaprozen: Klaprozen roepen een gevoel van dromerigheid en de vrijheid van de geest op.
  5. Puurheid - Lelies: Lelies vertegenwoordigen puurheid en onschuld, een baken van licht en goedheid.
  6. Bescheidenheid - Viooltjes: Viooltjes staan voor bescheidenheid en eenvoud, waarden die vaak over het hoofd worden gezien.

Opvallend aan deze reeks is de aanwezigheid van Liebig potjes op elke prent, een subtiele verwijzing naar het merk dat deze kunstwerken heeft gecreëerd. Deze details, samen met de Art Deco-stijl, maken de "Blumengeister" reeks bijzonder waardevol voor verzamelaars. Niet alleen zijn deze prenten een lust voor het oog, maar ze bieden ook inzicht in de culturele waarden en esthetiek van het begin van de 20e eeuw.

Catalogus Nummer                                                         
Sanguinetti 713
Fada 715